Äitiysfysioterapeutti

NAISEN TUKENA RASKAUSAIKANA JA SYNNYTYKSEN JÄLKEEN

Äitiysfysioterapeutti on fysioterapeutti, joka auttaa raskaana olevaa ja synnyttänyttä äitiä uusien haasteiden keskellä. Pinja valmistui joulukuussa 2019 fysioterapeutiksi ja erikoistui tämän jälkeen äitiysfysioterapiaan.

aitiysfysioterapeutti

Äitiysfysioterapeutti tukee

RASKAUDEN AIKANA

Raskausaikana naisen elimistössä tapahtuu monia anatomisia ja fysiologisia muutoksia. Kehon painopiste muuttuu ja hapen tarve lisääntyy, jolloin veren kokonaistilavuus ja hengitystiheys kasvavat. Raskauteen ja synnytykseen valmistava hormonitoiminta alkaa jo raskauden alussa. Hormonimuutosten seurauksena mm. nivelsiteet löystyvät ja nivelten liikelaajuudet lisääntyvät.

Äitiysfysioterapia on raskaana oleville ja synnyttäneille naisille kohdennettua fysioterapiaa. Tavoitteena on edistää raskaana olevien ja synnyttäneiden naisten toimintakykyä ja hyvinvointia sekä auttaa löytämään asiakkaalle sopivat tavat liikkua raskausaikana ja synnytyksen jälkeen.

– Pinja Waris, fysioterapeutti

Miten äitiysfysioterapeutti tukee synnytyksen jälkeen?

Lantionpohjan ja keskivartalon lihasten harjoittelu ja kuntoutus ovat olennaisessa osassa synnytyksen jälkeisessä fysioterapiassa. Raskaus ja synnytys voivat aiheuttaa kiputiloja eri puolille kehoa, joten kuntoutuksessa äitiysfysioterapeutti huomioi kehon kokonaisvaltaisesti.

Äitiysfysioterapia – mitä se on?

Äitiysfysioterapia sopii monenlaisten haasteiden taklaamiseen:

  • Raskausajan liikunnan ja harjoittelun ohjaus ja neuvonta
  • Synnytyksen jälkeisen liikunnan ja harjoittelun ohjaus ja neuvonta
  • Virtsankarkailu
  • Lantionpohjan toimintahäiriöiden ennaltaehkäisy ja kuntoutus
  • Vatsalihasten erkauman kuntoutus
  • Sektioarven hoito
  • Selän kiputilat raskausaikana tai sen jälkeen
  • Keskivartalon kuntouttaminen synnytyksen jälkeen
  • Fysioterapeuttinen jälkitarkastus

Me autamme!

Helsinki, Tampere, Kuopio

Äitiysfysioterapiaan voi tulla, kun liikuntaan liittyvät asiat alkavat tuntua ajankohtaisilta, vaikka synnytyksestä olisi jo pidempikin aika. Synnytyksen jälkeisen kuntoutuksen voi aloittaa, kun on käynyt lääkärin jälkitarkastuksessa.

Fysioterapeutin ohjaus, neuvonta ja kuntoutus pohjautuvat tutkittuun tietoon ja kliiniseen kokemukseen. Terapia suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa ottaen huomioon asiakkaan voimavarat, tavoitteet ja toiveet.

Sinua voisivat kiinnostaa myös nämä artikkelit

Maksutavat

Yleisimpien maksutapojen lisäksi meillä voit maksaa Edenred, Smartum, Easybreak ja E-passi -liikuntaeduilla.

Huom. Liikuntaedulla ei voi maksaa hoitopalveluita. Hoitopalveluihin tarvitaan hieronta- tai hyvinvointietu. Kursseja voi maksaa liikuntaedulla.